Parts: Tallinna lennujaam võib saada Aasia-lendude keskuseks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Majandusminister Juhan Parts lausus kohtumisel Saksamaa logistikafirmadega, et Tallinna lennujaamal on potentsiaali saada Põhja-Euroopa Aasia-suunaliste lendude keskuseks.

«Tallinn on Hiinale lähim Euroopa Liidu pealinn,» ütles Parts kohtumisel Saksamaa logistikafirmade ühenduse UCS liikmetega. «Selline geograafiline eelis koos arenenud infrastruktuuriga annab meil võimaluse muuta Tallinna lennujaam Põhja-Euroopa Aasia-suunaliste lendude keskuseks.»

Parts märkis ka, et Eesti on juba ajalooliselt olnud Saksa logistikaäri idapikenduseks. «Selline koostöö võiks toimida ja ka toimib tänapäeval, sest Saksamaa ekspedeerijate ja transpordifirmade efektiivne tegevusraadius lõpeb tavapäraselt seal, kus meie oma algab. Eesti sadamates ja vabatsoonides oodatakse Saksa logistikaoperaatoreid, samuti on meie kohalikud ettevõtted huvitatud partnerlusest. Selleks on vaja tõsta Saksamaa ettevõtete teadlikkust Eestist ja meie ettevõtete poolt pakutatavast teenustest,» ütles Parts.

Kohtumisel tutvustas Parts osalejatele ka Rail Baltica projekti ja Eesti transpordi infrastruktuuri ja võimalusi. Saksa pool tundis huvi transiidivõimaluste ja probleemide vastu kaupade liikumisel läbi Eesti Venemaale ja tagasi.

Parts kinnitas, et Eestil on arenenud transpordiühendused Venemaa ja Kesk-Aasia suunal. «Meil on olemas pikaajaline kogemus Venemaaga ja vene keelt kõnelevate riikidega koostöö tegemisel, mis tagab kaupade sujuva ja õigeaegse jõudmise sihtkohta,» sõnas Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles