Ansip osaleb Euroopa Ülemkogu kohtumisel

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis. Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip osaleb esmaspäeval, 30. jaanuaril Brüsselis mitteametlikul Euroopa Ülemkogu kohtumisel.

Kohtumise eesmärk on saavutada üksmeel uue fiskaalkokkuleppe tekstis, teatas valitsuse pressiesindaja.

Otsus selline kokkulepe koostada sündis eelmise aasta 9. detsembril toimunud Euroopa Ülemkogul. Euroala riigipead ja valitsusjuhid tegid tookord avalduse, milles lubasid võidelda veelgi tõhusamalt võlakriisi vastu.  Selle nimel lepiti kokku uue fiskaalkokkuleppe sõlmimises ning majanduspoliitika tugevamas koordineerimises.

Lisaks arutatakse mitteametlikul ülemkogul teisi võimalusi euroala stabiilsuse suurendamiseks. Ühe olulise asjana soovitakse kokkuleppele jõuda Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) loovas lepingus, mis on 2012. aasta juulist tööd alustav ja Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) rolli üle võttev alaline stabiliseerimise vahend.

Veel on kohtumisel kõne all majanduskasvu ja tööhõivega seotud teemad eesmärgiga leida võimalusi, kuidas sobitada kokku eelarvekärped ja majanduskasvu taastamine.

Peaminister naaseb Brüsselist teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles