Hispaania lennufirma Spanair lõpetas tegevuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spanairi lennuk
Spanairi lennuk Foto: AP / Scanpix

Hispaania lennufirma Spanair lõpetas reede hilisõhtul tegevuse, kui selle peamine omanik Kataloonia autonoomse piirkonna omavalitsus teatas rahastamise peatamisest ja ettevõte kuulutas välja pankroti, edastas kohalik meedia.


Ajalehe El Pais andmetel tühistati kõik Spanairi lennud tühistati reedel Eesti aja järgi kell 23.00. Spanair lendas muu hulgas näiteks ka Soome.

El Paisi hinnangul mõjutab juhtunu ainuüksi sellel nädalavahetusel umbes 22.000 inimese reisiplaane.

Spanair sattus lõplikult majandusraskustesse 2008. aastal, kui ettevõtte Madridist Kanaaridele teel olnud reisilennuk alla kukkus ja surma sai 154 inimest. Tegemist oli Hispaania viimase 25 aasta kõige rängema lennuõnnetusega.

Pankrot puudutab ka Scandinavian Airlinesi (SAS), mille omanduses on 11 protsenti ettevõttest. SAS-i esialgse hinnangu kohaselt võib pankrot neile maksma minna umbes 190 miljonit eurot. SAS müüs enamusosaluse Spanairis 2008. aasta detsembris.

Spanair lootis veel reedel päästmist Qatar Airwaysi poolt, kuid viimane taandus siiski müügiläbirääkimistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles