Kohtutäiturid lubavad koolitusreisidelt riigimaksud koos intressidega ära maksta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti kampaania «Maksmata maksud jätavad jälje». Paremal maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav.
Maksuameti kampaania «Maksmata maksud jätavad jälje». Paremal maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtutäiturite ametikogu otsustas, et kohtutäiturid võtavad välismaiste koolitusreiside arved ettevõtluskulude hulgast välja ning maksavad sellest lähtuvalt riigimaksud koos intressidega. 

Samas pole kohtutäiturid jätkuvalt nõus maksu- ja tolliameti hinnanguga, et antud reiside deklareerimine ettevõtlusega seotud kuluna oli maksupettus.

«Me oleme jätkuvalt seisukohal, et meie jaoks oli tegemist tööreisiga, kuid meil ei sobi riigiasutustega selles küsimuses vaielda,» lausus kohtutäiturite ametikogu juhatuse esimees Janek Pool. «Ja avalik arvamus sellises küsimuses on kindlasti suunanäitajaks ka teistele ettevõtjatele ja riigiasutustele.»

Ajaleht Äripäev kirjutas möödunud aastal, et kohtutäiturid käivad puhkusereisidel ent panevad need kirja kui koolitusreisid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles