Külaskäik Eesti kõige kuulsama rahaautomaadi juurde

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile seltsimajale küttepuid teinud Hanila muuseumi juhataja Eha Raja sõnul toovad nad pangale liiga vähe kasumit ja seepärast neist ei hoolitagi.
Eile seltsimajale küttepuid teinud Hanila muuseumi juhataja Eha Raja sõnul toovad nad pangale liiga vähe kasumit ja seepärast neist ei hoolitagi. Foto: Liis Treimann

Kui Postimehe ajakirjanikud jõudsid Eesti kõige kuulsama sularahaautomaadi juurde Virtsu sadamahoones, olid G4Si turvamehed selle just pilgeni raha täis pannud.




Poole tunni jooksul, mil eile päeval sadamas kohvi jõime, kasutas Swedbanki sularahaautomaati kaks inimest. Kuna kumbki polnud nõus end pildistada laskma, palusime lõpuks foto jaoks sadamakapten Ilmar Piilmannil kümme eurot võtta.

Sularahaautomaat on Hanila vallas praegu päevateema, sest rahvas veel ei tea, et raha ja õpilaste nappuse tõttu kaalub vallavõim ka kooli saatust. «Kui mu lapsed pidid veel bussiga kooli vahet sõitma, siis pidin iga nädal nutumüürist raha võtma,» lausus Piilmann.

Iga päev viis eurot

Rahaautomaadi hüüdnimi tuleb sellest, et numbrid rahaautomaadi ekraanil on enamasti nii väikesed, et nutt tuleb peale, selgitasid sadamakapten koos kohvikupidajaga. Kohvikupidaja teadis, et järjekorrad pangaautomaadi juures pole haruldased. Kuus-seitse inimest seisab ikka vahel sabas.

«Üks naine käib iga päev siin ja võtab viis eurot,» rääkis sadamakapten. Peale kohalike sõidab läbi Virtsu sadama Muhumaale ja tagasi kümneid tuhandeid inimesi aastas.

Kui sularaha pole, tuleb maksta kaardiga. Sadamakapten arvas, et nüüd peab makseterminali muretsema, sest suviti tulevad jahid, kellelt nõuab sadamamaksu. Seni sai ta kaptenid rahaautomaadi juurde juhatada.

Pärast eelmise nädala rahvakoosolekut, millest kõik Eesti telekanalid uudise tegid, on Virtsu Swedbanki rahaautomaadist saanud tuntuim rahaautomaat Eestis.

Aprillis viib pank selle ära, sest seda kasutatakse panga arvates liiga vähe, ja lohutuseks hakkab kevadel Virtsus kaks korda kuus käima pangabuss. Lihulas juba käib, aga kohalikud teavad, et kui üks sees asju ajab, peavad teised bussiukse taga külmetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles