Mart Laar kustutas oma Facebooki kontolt ACTAga seonduva arutelu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Andres Haabu / Postimees

E24ni jõudnud info kohaselt on kaitseminister Mart Laar kustutanud oma avalikul Facebooki seinal ACTAga seonduvat arutelu ja küsimusi.

Väidetavalt on Laar kustutanud Facebooki kontolt ka hilisemaid päringuid selle kohta, miks ACTAga seotud teemasid on kustutatud.

Teemat on kajastanud ka Hinnavaatluse foorum.

MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse esimees Elver Loho avaldas lootust, et ACTA   temaatika kustutamise taga on mõni üliagar noor IRLi liige, mitte aga kaitseminister isiklikult.

«Loodan, et peatselt saabub konkreetne selgitus. Samuti loodan, et üliagar noor inimene saadetakse kiiremas korras sotsiaalmeedia koolitusele.

Niimoodi ei sobi teha. Kodanikud on siiralt mures ja murekirjade avalik kustutamine jätab nii erakonnast kui Laarist halva mulje,» sõnas Loho.

«Ma küll ei arva, et ma oleks sealt kõik eemaldanud,» vastas Laar täna valitsuse pressikonverentsil ajakirjaniku küsimusele, miks ta on eemaldanud oma Facebooki kontolt kõik ACTAga seotud vestlused ja küsimused.

«Kui sealt midagi on kadunud, siis ilmselt selle tõttu, et ruum kippus vahepeal otsa saama,» lisas Laar.

Kaitseministri sõnul on ACTA lepingu puhul tegu teemaga, millest tuleb rohkem rääkida, et kogu selle teema ümber toimuvat selgitada.

Ta lisas, et meediasse on pääsenud päris palju ka ACTAga seonduvat väärinformatsiooni ning see paneb riigile kohustuse antud teemat lahti rääkida.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles