Riik süstis omavalitsuste teeremonti lisamiljoneid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse tänase otsusega annab riik kohalikele omavalitsustele sel aastal teede remondiks ja hoolduseks 18,14 miljonit eurot, mis on 43 protsenti enam kui mullu.

Valitsuse eraldatud raha on riigipoolne toetus, mis lisandub omavalitsuste oma eelarvele. Riik lähtus toetuse jaotamisel kohalike maanteede ja tänavate pikkusest.

Tallinna linnale eraldas valitsus täiendavalt 80 000 eurot sisekvartalite korrastamiseks ja Tartu linnale 180 000 eurot ülekäiguradade turvalisuse tõstmiseks.

Rakvere linn sai kergliiklustee rajamiseks juurde 15 000 eurot, Tõrva linn Õhne jõe kaarsilla rekonstrueerimiseks 20 000 eurot, Põlva linn teede ja tänavate remondiks 50 000 eurot ning Torgu vald Kaaviranna tee mustkatte tarbeks 20 000 eurot.

Valitsuse otsusega saavad lisaraha teede ehitamiseks ja remondiks seitse Kagu-Eesti piiriäärset valda. 63 912 eurot lisandub Värska, Meremäe, Misso, Mikitamäe, Orava, Vastseliina ja Veriora eelarvetele.

Lohusuu vald sai Lohusuu kergliiklustee rajamiseks 20 000 eurot. Samuti eraldas valitsus Piirissaare vallale 4479 eurot teehoiu korraldamiseks ja selleks, et oleks tagatud liiklus saare ja mandri vahel.

Omavalitsused on riigilt lisaraha saanud alates 2003. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles