Seadusemuudatus annaks valitsusele õiguse kinnitada töötukassa eelarve

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjon algatas täna töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis muuhulgas annaks valitsusele õiguse kinnitada töötukassa eelarve olukorras, kus töötukassa nõukogu ei ole seda tähtaegselt teinud.

Ühtlasi annaks seadusemuudatus töötukassa nõukogu otsustusvõimetuse korral õigus juhatuse liikmete nimetamiseks või tagasikutsumiseks vabariigi valitsusele.

Eelnõu algatamise poolt oli 6 sotsiaalkomisjoni liiget ja vastu 5 komisjoni liiget. Komisjoni esimees Margus Tsahkna andis täna eelnõu ka Riigikogule üle.

«Meie peamine eesmärk on tagada riigi põhiseaduslik kohustus aidata tööta jäänud inimesi töö otsimisel. Täna on see riigipoolne kohustus töötukassa osapoolte erimeelsuste tõttu ohtu sattumas ning sellel oleks väga tõsised tagajärjed nii meie tööturule kui ka majandusele üldiselt,»  ütles Tsahkna.  

«Täna, kui valitseb oht, et töötukassa muutub töövõimetuks, pidi sotsiaalkomisjon võtma vastutuse, et töötukassa edasine töövõime tagada. Eelnõu ei too kaasa mingeid sisulisi muudatusi töötukassa otseses tegevuses ja säilib ka nõukogu pädevus.

Eelnõu reguleerib vaid olukorda, kui nõukogu ei ole mingil põhjusel otsustusvõimeline. Selline regulatsioon kehtib praegu ka haigekassa puhul,»  lisas Tsahkna.

Sotsiaalkomisjon  alustab eelnõu arutelu oma tänasel teisel erakorralisel istungil, mis toimub 15 minutit peale täiskogu lõppu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles