Kudrin: rubla tugevnemist võiks oodata 2-3 aasta pärast

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin Foto: Reuters / Scanpix

Vene rahandusminister Aleksei Kudrinit rubla nõrgenemine rahutuks ei tee, Pekingis toimunud pressikonverentsil ennustas ta rubla tõusu 2-3 aasta pärast.


Venemaa majandus omab rahandusminister Aleksei Kudrini sõnul piisavalt tugevaid reserve, et kindlustada rahvusvaluuta rubla stabiilsust.

Keskpikas perspektiivis võib rubla tugevneda maailma juhtivate valuutade suhtes, rääkis minister uudisteagentuurile Prime-TASS. Seetõttu soovitas ta hoida hoiuseid rublades.

«Kui teil on hoiused rublades ja te ei võta neid kasutusele kahe-kolme aasta jooksul, siis võite end tunda rahulikult,» märkis Kudrin.

Siinjuures soovitab minister venelastel omada erinevaid valuutasid, mis võimaldab muuta säästud kindlamaks.

Kudrini sõnul rubla kursi langemine teda rahutuks ei tee ja seda Vene siseturu tõusu, eriti ekspordi juurdekasvu ning põllumajanduse arengu tõttu.

Rubla tugevnemist võib rahandusministri prognoosi järgi oodata 2-3 aasta pärast, vahendas Interfax.

Vene majandusarengu ministeerium rubla kosumist sel aastal ei oota. Vastavalt ministeeriumi prognoosile võib dollari kurss 2009. aastal kerkida 35,1 rublani.

Vene Pank devalveeris täna rubla ja seda seitsmendat korda sel aastal. Keskpanga homsed ametlikud kursid on 33,4154 RUB/USD ja 43,3331 RUB/EUR.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles