Flylal jättis 30 000 inimest pika ninaga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu firmale FlyLAL kuuluv Boeing 737-500
Leedu firmale FlyLAL kuuluv Boeing 737-500 Foto: Wikimedia

Leedu pankroti äärel ning tegevusloata lennukompanii Flylal jättis pika ninaga 30 000 inimest, kellel olid tulevastele lendudele piletid ostetud.


Flylali tegevusluba tühistati möödunud reedel, misjärel peatas firma laupäevast alates kõik oma tulevased lennud, kuhu oli kokku müüdud umbes 30 000 piletit.

Kliendid võivad küll oma raha tagasi nõuda, kuid kas see neil ka õnnestub, pole kindel. Tõenäoliselt taotleb lennukompanii ka varsti pankrotti.

Flylali teatel on lennuturul ebaõnnestumise põhjusteks ebaõiglane seis turul, ebanormaalselt kõrged naftahinnad ning vähene huvi talveperioodi lendude vastu.

Estonian Airi juht Andrus Aljas sõnas, et konkurendi viis põhja ilmselge võimaluste ülehindamine ning liigne laienemine ilma mingisuguse majandusliku analüüsita.

Samas töötab Estonian Airgi emafirma SASi laenude toel. Viimati saadi laenu 2 miljonit eurot. Laenurahaga maksti palka ning hoolitseti lennukite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles