Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab töötukassa olukorda erakorralisel istungil

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Peeter Langovits

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna kutsus kolmapäevaks kell 12 kokku erakorralise sotsiaalkomisjoni istungi, et arutada võimalusi Eesti Töötukassa nõukogu otsustusvõimetusest tulenevate probleemide lahendamiseks.

«Ma leian, et olukord töötukassa nõukogus, mis on sisuliselt muutunud otsustusvõimetuks, paneb ohtu kõigi tööturu osapoolte, nii tööotsijate kui ka tööandjate reaalsed abisaamise võimalused,» ütles Tsahkna.

«Tööotsijate abistamine töö leidmisel on riigi põhiseaduslik kohustus. Ma ei ole kindel, et riik saab seda kohustust kujunenud olukorras täielikult täita, kuna nõukogu ei ole suutnud kinnitada juba käimasoleva aasta eelarvet ja sellest tupikseisust väljumiseks puudub hetkel ka reaalne plaan,» lausus Tsahkna.

Homsele erakorralisele sotsiaalkomisjoni istungile on kutsutud sotsiaalminister Hanno Pevkur, Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Ametiühingute Keskliidu, Teenistujate Ametiliitude Organisatsiooni ja Eesti Töötukassa esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles