Diislikütuse hulgi- ja jaemüügihinna vahe kasvas 12 sendini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Diislikütuse hulgimüügihinna ja automaatjaamades müüdava diislikütuse jaehinna vahe on teisipäevase seisuga kasvanud 12,3 sendini, tavapäraselt on hinnavahe pea kaks korda väiksem.

Neste kodulehe andmeil oli diislikütuse teisipäevane hulgimüügihind eelmise nädala sama päeva hinnast 2,6 senti madalam ja reedesest hinnast 1,2 senti madalam ehk 1,286 eurot liitri kohta.

Orlen Eesti diislikütuse hulgimüügihind oli teisipäeva hommikuse seisuga 1,287 eurot liitri kohta.
Eelmisel kolmapäeval tõstsid kütusemüüjad diislikütuse jaemüügihinda kolme sendi võrra 1,409 euroni liitri kohta.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles BNSile, et viimastel päevadel nii Euroopas kui ka Iraanis toimunud sündmused on andnud väga palju vastakaid signaale, mistõttu mootorikütuste valmistoodete hinnad on olnud väga volatiilsed. Selget trendi, mille alusel jaehindu muuta, ettevõte hetkel toote omahinna kujunemises ei näe.

Pauts lisas, et jaemüüjana jälgib Statoil nii oma mootorikütuste laovarusid kui ka rafineerimistehaste poolt kehtestatud müügihinna kujunemist pikema perioodi jooksul ning hinnastab selle kohalikule turule selge tõusva või langeva trendi korral.

New Yorgi ja Londoni naftahinnad kallinesid esmaspäeval, kui Euroopa Liit otsustas Iraanile naftaembargo kehtestada.

New Yorgi märtsi põhilepingute hind tõusis 1,25 dollari võrra tasemele 99,58 dollarit barrelist. Londoni Põhjamere brendi märtsitehingute hind tõusis 72 senti tasemele 110,58 dollarit barrelist.
Viimati odavnesid mootorikütuse jaehinnad detsembris, kui kütusefirmad langetasid hindu seoses jõulupühadega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles