Fiatist võib saada Chrysleri uus omanik

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa keskkonna-  ja transpordiföderatsiooni uuringu kohaselt toodab kõige keskkonnasõbralikumaid autosid Fiat.
Euroopa keskkonna- ja transpordiföderatsiooni uuringu kohaselt toodab kõige keskkonnasõbralikumaid autosid Fiat. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia autokontsern Fiat ja Chrysler LLC peavad partnerlusläbirääkimisi, mis USA firma jaoks võib kaasa tuua omaniku vahetuse.


Ajalehe

Automotive News

väitel siseneks Fiat Chrysleri kaudu Põhja-Ameerika turule, et esitleda Fiat 500 väikeautot ja Alfa Romeo kaubamärki kandvaid masinaid.

Michiganis asuv Chrysler saaks kasutada Fiati kogemust väikeste ja keskmise suurusega autode tootmisel, et kiirendada oma plaani tuua turule esirattaveoga säästlikke autosid.

Fiat Group SpA kaubamärgid on Fiat, Lancia ja Alfa Romeo. Kontsern oli viimati USA autoturul 1983. aastal.

Tuumikinvestor Cerberusele kuulub praegu 80,1 Chrysleri aktsiapakist. Suurfirma on nii halvas seisundis, et vajab USA maksumaksjatelt miljarditesse ulatuvat finantssüsti.

DaimlerChrysleri juhatuse esimees Dieter Zetsche kinnitas juulis 2006, et tõhusalt integreerunud DaimlerChrysler on heas seisundis.

Cerberus Capital Management LLP-st sai Chrysler Groupi suuromanik 2007. aasta mais, makstes aktsiapaki eest 7,4 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles