Küsitlus: eestimaalaste valmisolek välismaal töötada on vähenenud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastavalt eelmisel aastal tehtud rahvusvahelisele tööjõu liikuvuse uuringule soovib maailmas 71 protsenti inimestest töötada välismaal, vahendab CV Keskus.

CV Keskus, The Network ja Intelligence Group viisid läbi uuringu, milles osales üle 160 000 inimese 66 riigist üle kogu maailma.

Eestist osales küsitluses 3797 inimest. Eestimaalaste lemmiksihtkoht tööotsinguil on vastavalt uuringule Soome.

Viimase kahe aasta jooksul on eestimaalaste valmisolek välismaal töötada vähenenud. Kui 2009. aastal vastas küsimusele «Kas soovite töötada välismaal?» 63 protsenti kõigist vastajatest, siis eelmisel aastal oli vastav näitaja 58 protsenti.

Kui ülemaailmselt on peamiseks välismaal töötamise motivaatoriks saamas «paremad karjäärivõimalused», siis Eestist, Lätist ja Leedust kipub endiselt enamik inimesi minema parema palga pärast.

79 protsendi eestimaalaste jaoks, kes soovivad välismaal töötada, on välismaale siirdumise peamiseks motiiviks parem palk. Kogu maailmas on see näitaja 54 protsenti.

Eestlaste eelistatuim sihtriik on Soome (51 protsenti vastajatest). Lätlased soovivad enim töötada Saksamaal (34,7) ja leedulased Norras (42).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles