Tallinna ja Riia sadam pürivad Mitsubushi strateegiliseks partneriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam
Tallinna Sadam Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Lähinädalatel selguvad Jaapani Mitsubishi korraldatud konkursi tulemused, Jaapani firma otsib strateegilist partnerit kaupade veoks oma Venemaa Kaluga tehasesse ning omavahel konkureerivad Tallinna ja Riia sadam, edastas Läti telekanal TV3.

Tallinna sadama esindaja kinnitas, et Mitsubishiga on sel teemal kõnelusi peetud, kuid lähemalt ei soovinud neid kommenteerida.

Mitsubishi tahab kolmekordistada Vene tehase toodangu ja see tähendab, et tarned tehasele kasvavad tunduvalt. Firma otsib tarnekanalit Venemaale kas Riia või Tallinna kaudu. Telekanali andmetel tähendaks Riia võit konteinerveoste mahu kasvu kolmandiku kuni poole võrra.

Tulevikus ei ole välistatud, et Mitsubishi võib konkursi võitnud riiki ehitada uue tehase. Eestlased pakuvad sadama ja selgete tariifidega raudtee koostöövõimalusi, kuid Läti valitsus on alles hiljuti ärganud, edastas telekanal.

Mitsubishi on lubanud konkursi tulemused teatavaks teha jaanuari lõpus või veebruari algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles