Riik laiendab elektriautode valikut

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riik laiendab KredExi elektrimobiilsuse programmis elektriautode tootevalikut - kui praegu saab osta kolme-nelja mudelit, siis lähikuudel lisandub toetuskõlbulike autode sekka veel kaks.

Majandusministeerium soovib juba lähikuudel küsida toetusraha elektrikaubikute ja väikesaarte tarvis mõeldud madalakiiruselise Polarise firma toodetud elektrisõidukite näol, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Praegu saab Kredexi elektrimobiilsuse programmi vahendusel taotleda toetust vaid kolme-nelja marki elektrisõiduki soetamiseks - tootevalikus on Mitsubishi, Citroen, Peugeot ja tellimise peale ka Valmet THINK City mudelid.

Ent kuna tootevalik on kesine ja saadaolevad sõidukid on kallid, ei kipu inimesed praegusega rahul olema või siis oodatakse ära esimeste elektriautode soetanute katsed karmis Eesti talves.

Seni on Kredexisse esitatud 17 elektriauto ostmise toetuse taotlust, millest rahuldatud on üheksa. Raha oleks aga 500 autoostmise toetamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles