Erakreeditorid lahkusid Ateenast kokkuleppeta

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp Ateena Akropolis.
Kreeka lipp Ateena Akropolis. Foto: SCANPIX

Kreeka erakreeditorid lahkusid täna Ateenast ilma võlakirjade mahakandmise osas kokku leppimata, ent läbirääkimised jätkuvad.

Kõnelused jätkuvad nädalavahetusel telefoni teel, kuid allikad ei pea kokkuleppele jõudmist enne uut nädalat tõenäoliseks, vahendab Reuters.

Kreeka valitsus ja erapanku esindav Rahvusvahelise Rahandusinstituudi juht Charles Dallara on siiski teinud edusamme üksmeele saavutamise nimel, kuid võimalik kokkulepe tuleb heaks kiita ka Rahvusvahelisel Valuutafondil (IMF) ja euroala liikmetel.

IMF ja eurotsoon eesotsas Saksamaaga on kokkuleppe saavutamise seadnud tingimuseks uue 130 miljardi eurose päästepaketi väljastamiseks, mis omakorda on Kreeka maksejõuetusest päästmiseks hädavajalik.

IMFi nõudmiste kohaselt pevad uued võlakirjad vähendama Kreeka võlakoormust tänaselt 160 protsendilt SKT-st 120 protsendini aastaks 2020.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles