Riigikogu komisjon toetas reitinguagentuuridele seatud reeglite karmistamist

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks maailma kolmest mõjukamast reitinguagentuurist Moody´s.
Üks maailma kolmest mõjukamast reitinguagentuurist Moody´s. Foto: SCANPIX

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon otsustas oma tänasel istungil toetada valitsuse seisukohti Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse ning direktiivi eelnõule, mis puudutavad reitinguagentuuride tegevust ja neile seatud reeglite karmistamist.

«Olulisemad muudatused, mis eelnõudega kaasnevad, on finantsasutuste kohustus võtta investeerimisotsustuste tegemisel arvesse ka muid asjaolusid lisaks reitinguagentuuride hinnangule. Ka suureneb reitinguagentuuride tegevuse läbipaistvus ja nende vastutus,» ütles EL asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas.

Eelnõudega muudetakse ja täpsustatakse reitinguagentuuride metoodikat, mis peab olema avalik ja läbipaistev. Ka suurendatakse reitinguagentuuride sõltumatust, mis tähendab, et reitinguagentuuri ja hinnatava asutuse omanikud ei tohi olla samad. Lisaks peavad reitinguagentuurid võtma suurema vastutuse juhul, kui investor on krediidireitingu tõttu kahju kannatanud. Samuti tehakse ettepanek ühtse reitinguskaala väljatöötamiseks, et saaks erinevaid reitinguid võrrelda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles