Veskimägi: Nord Streami uut ettepanekut tuleks kaaluda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Eleringi juht Taavi Veskimägi ütles, et kui Gazprom peaks seoses Nord Streami projekti kolmanda ja neljanda toru rajamisega uuesti Eesti poole pöörduma, tuleks mõelda, kas eelmisest korrast on midagi õppida ning milliseid võimalusi see Eestile tähendaks, vahendab ERR Uudised.

«Peaksime mõtlema, kui Gazprom ja sõbrad nüüd tulevad uuesti meie juurde ettepanekuga minna nende torudega läbi Eesti majandusvööndi, kas ja kuidas me reageerime,» kirjutas Veskimägi oma blogis.

ERRi uudisteportaali küsimusele, kas Veskimägi hinnangul tuleks sel korral uuringutele "jah" öelda, vastas ta, et ei soovi täpsemaid kommentaare jagada, kuid tal on oma seisukoht olemas.

«Pigem ma tahtsin tõstatada küsimuse. Aga hästi üldiselt öeldes vajaks me konstruktiivseid läbirääkimisi, kus osapooled käsitleksid Euroopa gaasimajanduse arengut tervikuna sh liikmesriikide soovi edendada regionaalset gaasiturgu läbi põhivõrkude eraldamise müügi- ja tootmistegevusest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles