CV Keskus: tööpakkumiste arv on tunduvalt vähenenud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad tööturuametis.
Tööotsijad tööturuametis. Foto: Urmas Luik

CV Keskuse ärijuhi Kadri Johansoni sõnul vähenes tööpakkumiste arv aasta alguses olnud 2200st sügiseks 1500 peale ning pärast septembri teises pooles toimunud järsku kahanemist jäi alles umbes 600-700 pakkumist.


Johansoni sõnul lisandub nädalas veidi üle saja uue pakkumise. «Jaanuarist kevadeni on traditsiooniliselt aktiivsem aeg tööturul. Usun, et tõeline madalseis jõuab kätte suvel ja kestab jaanipäevast augusti teise pooleni,» rääkis ärijuht. Ta lisas, et sügisel loodavad nad näha esimest väikest toibumist ning ettevõtete julgust võtta uusi töötajaid, kelle abil keerulisele majandusolukorrale vastu seista, kirjutab

aripaev.ee

.

CV Keskus on täheldanud, et väga suur osa tööotsijaid on oma palgasoovides juba korrektuure teinud, kuid leidub ka neid, keda majanduslangus ei ole veel tabanud või kes ei ole veel muutunud olukorda ära tajunud. «Väga tugevalt annab praegu tunda palgaralli allapoole - kaovad või kahanevad lisatasud, soodustused, kahaneb põhipalk,» ütles Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles