EL kaebab 14 riiki kanapidamisreeglite rikkumise eest kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjon hoiatas neljapäeval, et alustab kohtuasja 14 riigi suhtes, mis ei täida kanapidamisreeleid ja hoiavad kanu liiga kitsastes puurides või kanalates.

Euroopa Liit oli 1999. aasta seadusega kehtestanud kanadele 750 ruutsentimeetrit pinda ja selle nõude täitmiseks anti riikidele 13 aastat aega. Nüüd on see aeg täis ja komisjon kavatseb rakendada sanktsioone. ELi andmetel peetakse ELis 51 miljonit kana veel liiga kitsastes tingimustes.

Kanapidamisreegleid rikutakse Prantsusmaal, Hispaanias, Belgias, Bulgaarias, Küprosel, Kreekas, Ungaris, Itaalias, Lätis, Maltal, Hollandis, Poolas, Portugalis ja Rumeenias, ütles Euroopa Komisjoni tervishoiu- ja tarbijapoliitikavolinik John Dalli.

Dalli tutvutas ühtlasi nelja-aastast strateegiat, mille eesmärk on ELi riikides looma- ja linnupidamisolude parandamine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles