Uuring: Tallinna parim konverentsihotell on Nordic Hotel Forum

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feliks Mägus oma juhitavas hotellis Nordic Hotel Forum.
Feliks Mägus oma juhitavas hotellis Nordic Hotel Forum. Foto: Marina Pushkar

Uuringufirma GfK Custom Research Baltic värske uuringu kohaselt on Tallinna maine konverentsilinnana väga hea ning siinne parim konverentsihotell on Nordic Hotel Forum.

Tallinna Ettevõtlusameti tellitud uuringus küsitleti möödunud aasta märtsist novembrini Tallinnas toimunud 15 rahvusvahelise konverentsi raames 475 välisdelegaati.

Nende  vastustest selgus, et Tallinn on väga hea konverentsipaik – tervelt 8 protsenti küsitletuist nimetas Tallinna koguni Euroopa parimaks konverentsilinnaks.

Kõige sagedamini nimetati Euroopa parima konverentsilinnana Londonit, Barcelonat, Berliini ja Viini.

GfK Custom Research Baltic Eesti filiaali uuringujuht Jana Bruns lausus, et 94 protsenti küsitletuist jäi Tallinnaga rahule. Üks protsenti küsitletutest ei jäänud pakutavaga üldse rahule, andes kümnepalliskaalal Tallinnale 1-4 palli.

Tallinna voorustena nimetati enamasti spontaanselt linna ilu (17 protsenti vastanuist), sõbralikke/häid inimesi (12 protsenti), turvalisust (9 protsenti), üldlevinud inglise keele oskust, lühikesi vahemaid ning muidugi huvitavat vanalinna (neid plusse mainis 8 protsenti).

Negatiivse poole pealt jäid kõlama halb ilm, keelebarjäär, halb lennuühendus (kõik 2 protsenti) ja kõrged hinnad (1 protsent).

Nordic Hotels OÜ juhatuse esimees Feliks Mägus lausus, et konverentsilinnana võiks Tallinn oma mainet palju parandada, kui siia oleks rohkem otselende ja raudteeühendus Euroopasse. Samuti vajaks Tallinn tema sõnul kaasaegset konverentsi- ja messikeskust.

Uuringu eesmärgiks oli ülevaade Tallinna konverentsidel osalevate välisdelegaatide reisikäitumisest, kulutustest ja hinnangutest Tallinnale kui rahvusvahelise konverentsiturismi sihtkohale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles