Poolakad meisterdasid emotsionaalse roboti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Teadlased Poola Wroclawi ülikoolis on astunud sammu edasi inimeste ja masinate vahelises suhtluses ning loonud roboti, mis suudab väljendada erinevaid inimlikke emotsioone.

 

Professor Krzysztof, kes vastutas roboti kujundamise eest usub, et see võimaldab inimestel ja masinatel senisest hõlpsamini asju ajada, vahendab Reuters.

Kogu projekti eesmärk on luua sõbralikud robotid, kes suudaksid inimeste igapäevaelus kaasa lüüa näiteks koduabilistena.

«Robot on mõeldud inimesi aitama kodus või kontoris. See peaks ole inimestele kasulik, ning see peaks inimesi saatma pikka aega, seega peaks ta ka kenasti käituma. Seepärast on robot võimeline ka emotsioone väljendama ning lugema ka inimese tundeid ning neile vastavalt reageerima,» nentis Krzysztof

Robotil on liikuv kael, kolmest kettast koosnev pea ja silmad, mis väljendavad erinevaid tundeid väsimusest üllatuseni. Emotsionaalne robot EMYS loodi euroopa Liidu uurimisprogrammi raames.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles