Advokaat: maadevahetuste kahju pole tõendatud

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine minister ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan tuleb tema advokaadi Aivar Pilve sõnul maadevahetuse protsessil õigeks mõista.
Endine minister ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan tuleb tema advokaadi Aivar Pilve sõnul maadevahetuse protsessil õigeks mõista. Foto: Mihkel Maripuu

Advokaat Aivar Pilv märkis eile maadevahetuse protsessil peetud kaitsekõnes, et kuigi süüdistajad räägivad riigile tekitatud kahjust, pole kohtuasja juures analüüsi, mis seda kahju hindaks.

«Ei saa öelda, et kõik tehingud on ebaseaduslikud ja see on kahju,» märkis Pilv. «Süüdistaja ei oska kahju välja tuua. Kui oleks põhjust esitada kohtualuste vastu hagi, oleks seda kindlasti tehtud.»

Merkoga seotud firmad vahetasid riigiga kinnistuid 187 miljoni krooni väärtuses, Saarte Investeeringud enam kui 20 miljoni krooni väärtuses. Pilv ütles, et süüdistajad väidavad paljasõnaliselt, et need tehingud olid riigile kahjulikud. Oma väite tõestamiseks peaks nad aga ütlema, mitu miljonit sai riik nende tehingutega kahju.

Advokaat kinnitas ka, et endise ministri ja Rahvaliidu juhi Villu Reiljani süüdimõistmiseks pole tõendeid. «Süüdistus on põhjendamata ja Reiljan tuleb õigeks mõista,» lausus Pilv.

Reiljan on koos endise maa-ameti juhi Kalev Kanguriga kohtu all altkäemaksu võtmise eest, samuti süüdistatuna ebaseaduslike maadevahetuste korraldamises. Kui Kanguri altkäemaksu suuruseks mõõdab prokuratuur ligi 1,5 miljonit eurot, siis Reiljani altkäemaksu mõõdetav suurus on 6918 eurot ja 58 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles