Tallinna Sadam ehitab kruiisilaevadele veel kaks kaid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna reisisadamas.
Kruiisilaevad Tallinna reisisadamas. Foto: Peeter Langovits

Seoses kruiisiturismi populaarsuse suurenemisega ning kruiisilaevade külastuste arvu prognoositava kasvuga on Tallinna Sadam otsustanud ehitada Tallinna Vanasadamasse täiendavalt kaks kaid, mis on mõeldud eelkõige mõõtmetelt suuremate kruiisilaevade teenindamiseks. 

Juhul, kui projekteerimis- ja ehitustegevus kulgeb plaanipäraselt, siis saab alates aastast 2014 Tallinnas ühel päeval korraga teenindada nelja üle 250 m pikkust laeva ning, olenevalt suurusest, 3-4 väiksemat laeva, mis tähendab omakorda, et ühel päeval linna külastavate kruiisituristide arv võib kasvada maksimaalselt 15 - 18 tuhande inimeseni, teatas ettevõte.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul annab sadam endale selgelt aru probleemidest, mis reisijate arvu sellise kasvuga võivad kaasneda. «Tallinna põhiline vaatamisväärsus ja turismimagnet – Vanalinn - jääb juba praegu mitme kruiisilaeva üheaegsel külastusel turistidele kitsaks,» tõdes Kaljurand, täna Tallinna Sadam algatusel korraldatud kohtumisel EAS-i, Tallinna Ettevõtlusameti, Eesti Turismifirmade Liidu ja Tallinna Giidide Ühingu esindajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles