Spetsialistid: Eesti jätkab energeetikas pragmaatilist joont

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti jätkab energeetikas pragmaatilist joont, panustades eelkõige põlevkivile, tuulele ja puidule, usuvad Maailma Energeetikanõukogu Eesti komitee peasekretär Mihkel Härm ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsleri kohusetäitja Ando Leppiman.

Maailma Energeetikanõukogu Eesti komitee peasekretär Mihkel Härm rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et tänasel konverentsil «Eesti riigi energiastrateegia uuendamine» osalevad erinevad huvigrupid - nii tuuleenergia kui ka tuumajaama pooldajad -, ning üritatakse jõuda mõistliku lahenduseni, vahendab ERR uudised.

Euroopa Liit ei soosi näiteks põlevkivi kasutamist peamise elektrienergia tootmise ressursina ehk varustuskindluse tagamist vaid fossiilkütustega. Kuigi seniks on põlevkivil Eesti energeetikas oma koht, on Härma sõnul Eesti energeetika tuleviku võtmesõnad ka biomass, tuul ja välisühendused. «Kui me vaatame naaberriike, siis tuumajaamad on Soomes kindlasti teema ja kindlasti tuleb ka maagaasil põhinev elekter Venemaalt sisse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles