Leedu tahab Hitachiga kontsessioonileppeni jõuda veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu loodab tuumajaama tulevase strateegilise investori, Jaapani Hitachi ja piirkonlike partneritega kontsessioonikokkuleppe kõnelused lõpetada veebruaris.
Leedu loodab tuumajaama tulevase strateegilise investori, Jaapani Hitachi ja piirkonlike partneritega kontsessioonikokkuleppe kõnelused lõpetada veebruaris. Foto: SCANPIX

Leedu valitsus teatas teisipäeval, et loodab tuumajaama tulevas strateegilise investori, Jaapani Hitachi ja piirkonlike partneritega kontsessioonikokkuleppe kõnelused lõpetada veebruaris.

Kontsessioonikokkulepe ja sellega kaasnevad seadused loodetakse parlamendis kinnitada märtsis.

Leedu valitsus arutas teisipäeval kõneluste vahetulemusi ning küsimusi, mis Leedul tuleb lahendada enne kontsessioonikokkuleppe allakirjutamist.

Valitsuse istungil tõdeti, et Visaginase tuumajaama projekt on majanduslikult tasuv ning Leedule ja selle piirkondlikele partneritele kasulik.

Valitsuse pressiteates öeldakse, et asenergeetikaminister Zygimantas Vaiciunas sõitis teisipäeval Tokyosse, kus jätkab Hitachi juhtidega kõnelusi kontsessioonileppe sõlmimise üle. Kõnelustest peaksid osa võtma ka Läti ja Eesti energiafirma juhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles