Leedu plaanib lähiajal sõlmida esialgse leppe uue tuumajaama kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Leedu valitsus ja Jaapani firma Hitachi parafeerivad lähiajal kontsessioonileppe Leedu uue tuumajaama rajamise kavatsuse kohta.

BNS-i allikate andmeil kiitis Leedu valitsus leppe kavandi heaks esmaspäeval kinniste uste taga. Allikate andmeil parafeerivad pooled leppe Jaapanis. Leppe lõplik kinnitamine võib toimuda suvel.

Leedu, Läti ja Eesti valitsuste ning energiafirmade esindajad sõitsid Jaapanisse esmaspäeval. Eesti Energia äsja ametisse asunud kommunikatsioonidirektor Merlis Nõgene kinnitas, et Eesti Energia poolt sõitis Jaapanisse ettevõtte tuumaenergeetika osakonna juhataja Andres Tropp.

Leedust sõitsid Jaapanisse aseenergeetikaminister Zygimantas Vaiciunas ja tuumajaama projekti arendava firma Visagino Atomine Elektrine juht Rimantas Vaitkus.
Vaitkus kinnitas BNS-ile sõitu Jaapanisse, kuid rääkis aruteludest «jätkuvate kõneluste» ja «tehniliste küsimuste» üle.

BNS-i allikate andmeil sõlmib Leedu kokkuleppe Hitachiga esialgu kahepoolselt, kuid Läti ja Eesti esindaja osalevad, et saada enda käsutusse kogu info toimuva kohta

Visaginase uus tuumajaam maksab hinnanguliselt kuni viis miljardit eurot. Leedu loodab jaama tööle saada 2020. aastaks.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles