Liive: Eesti Energial pole otstarbekas sideteenuseid pakkuda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive (vasakul) ja Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas Televõrgu ASi müügilepingu sõlmimisel.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive (vasakul) ja Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas Televõrgu ASi müügilepingu sõlmimisel. Foto: Andres Haabu

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive märkis, et kuna Televõrgu ASi edasiseks arendamiseks tuleks teha omanikul arvestatava suurusega investeering, ei pidanud Eesti Energia seda enda jaoks otstarbekaks ning Televõrgu AS otsustati maha müüa.

Liive sõnul pole telekommunikatsiooniäri Eesti Energia põhitegevus ning see oli ühtlasi ka üks põhjus, miks otsustati Televõrgu AS maha müüa.

Liive lisas, et Eesti Energial poleks iseenesest  midagi selle  vastu, et oma klientidele teatavaid lisateenuseid  pakkuda, mis pole otseselt seotud elektriga.

Kuna aga Eesti Energial pole nimetatud valdkonna – ehk antud juhul elektroonilise side - arendamise juures turul täna selgelt konkurentsieelist, otsustatigi Kõu internetiteenust pakkuv äriühing maha müüa.

Televõrgu AS asutati 2001. aastal. Televõrgu käsutuses on 2025. aastani 1600 kilomeetrit fiiberoptilist telekommunikatsioonivõrku ning 135 tugijaama, mis võimaldavad üle Eesti kanda ülikiirelt suuri andme- ning kõneside mahtusid.

Läbi allianssi Baltic Optical Network on Televõrk juhtiv andmesideoperaator ka Baltikumis. Televõrk hakkas 2007. aastal pakkuma Eesti esimest mobiilset Kõu internetiteenust, millel on tänaseks ligi 20 000 kasutajat. Televõrgu 2010. aasta käive oli 14,2 miljonit ning puhaskasum on 3,1 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles