Soome analüütikud: euroriikide reitingu langetamisel ei ole suurt mõju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agentuuri Standard and Poor's peakorter.
Agentuuri Standard and Poor's peakorter. Foto: SCANPIX

Analüütikute sõnul ei ole euroriikide riigireitingu hiljutisel langetamisel erilist mõju majandusele, kuna seda oli juba osatud oodata.

See on eelkõige imagokaotus riikidele, kes minetasid AAA reitingu. Aga seda ei saa pidada üllatuseks, ütles Sampo panga peaökonomist Pasi Kuoppamäki. Tema sõnul võib see tekitada turgudel väikest virvendust, näiteks võivad tõusta laenuintressid ja osa investoreid võib hüljata Prantsusmaa.

Ilmarineni investeerimisjuht Timo Ritakallio peab otsustavaks seda, kuidas suudetakse ellu viia Euroopa Liidu eelmisel sügisel peetud tippkohtumise otsuseid. Reitingulangetusse suhtub ta enda sõnul rahulikult ega usu, et see börse tugevalt mõjutaks. Ta tõdes, et turgudel on pessimism viimasel ajal vähenenud. Pangad üksteist eriti ei usalda, kuid stabiliseerumise võimalusi on, kui ei lisandu uusi halbu uudiseid.

Reitinguagentuur Standard & Poor's langetas üheksa euroriigi reitingut reedel.

Soome rahandusminster Jutta Urpilainen ei usu enda selgitusel, et eurotsooni stabiilsusfond reitingu langetamise tagajärjel kuidagi kannataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles