Danske: S&P langetab ilmselt ka EFSFi reitingut

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Finanstabiilusfondi (EFSF) tegevjuht Klaus Regling räägib 28. oktoobril 2011 pressikonverentsil Pekingis.
Euroopa Finanstabiilusfondi (EFSF) tegevjuht Klaus Regling räägib 28. oktoobril 2011 pressikonverentsil Pekingis. Foto: SCANPIX

Danske Marketsi analüütikud ennustavad, et üheksa eurotsooni riigi reitingu alandamisele võib järgneda mitme panga ja finantsinstitutsiooni reitingu alandamine, väga suure tõenäolisusega alandatakse Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) reiting.

Pärast Prantsusmaa ja Austria reitingute alandamist on EFSFi reitingu alandamine väga tõenäoline, kirjutavad analüütikud värskes kiirraportis. Prantsusmaa on EFSFi suuruselt teine osanik.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles sel nädalavahetusel, et ta pole kunagi arvanud, et EFSF-il peaks tingimata olema AAA reiting ning et AA+ pole samuti halb. Paistab, et Merkel valmistab ette järgmist reitingualandust S&P poolt, arvavad analüütikud.

Itaalia reitingu alandamise kahe pügala võrra tähendab ilmselt seda, et mitme Itaalia panga reitingut võidakse samuti alandada. See kasvatab pankade finantskulusid, mistõttu on Itaalia võlakirjadele ostjate leidmine raskem.

Reitingute alandamine võib oodata ees ka Prantsusmaa finantsinstitutsioone. arvab Danske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles