Koduomaniku sõber on Indrek Teder, vaenlane Eesti Energia

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: Peeter Langovits

Täna Nokia kontserdimajas toimuval II Koduomanike Kongressil pärjati Koduomaniku sõbra tiitliga õiguskantsler Indrek Teder, Koduomaniku kiusaja tiitli pälvis Eesti Energia.


Juba neljandat aastat järjest valib Eesti suurim kodanikuorganisatsioon üle 57 800 koduomanikke ühendav Eesti Omanike Keskliit Koduomanike sõbra ja kiusaja.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul valiti seekord sõber ja kiusaja esmakordselt rahva poolt petitsioon.ee portaalis. Õiguskantsler pälvis Koduomanike Sõbra tiitli kogudes 45 protsendi koduomanike toetuse - Koduomanike kiusajaks valitud Eesti Energia sai koguni 82 protsenti häältest.

Värgi sõnul Eesti Energia kahjuks auhinda vastu võtma ei tulnud ja ka varasematel aastatel on Kiusaja tiitli pälvinud ettevõtted kutseid ignoreerinud. «Loodame, et Eesti Energia teeb hääletustulemustest omad järeldused, koduomanike meelepaha on pälvinud nii plaanitud läbipaistmatud tariifitõusud, puudulik kliendisuhtlus, kui ka pikad elektrikatkestused,» ütles Värk.

Õiguskantsler kommenteeris tiitli võitmise puhul, et vaba ühiskond põhineb omandi põhiõiguse stabiilsusel ning lisas, et ükski asi ei arene iseenesest ning avaldas lootust, et ka tulevikus seisab Omanike Keskliit koduomanike huvide eest.

Konkurss toimus esmakordselt 2008 aastal ja eelmistel aastatel on Koduomanike sõbra tiitli võitnud Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis, Konkurentsiameti juht Märt Ots ning Rae, Jõgeva ja Harku vald. Kiusaja tiitli on saanud Eesti Gaas ja kahel korral Tallinna Vesi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles