Tippreiting jäi alles neljale euroriigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel. Seljaga Hollandi peaminister Mark Rutte ja Soome peaminister Jyrki Katainen.
Saksa kantsler Angela Merkel. Seljaga Hollandi peaminister Mark Rutte ja Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) otsustas reedel jätta Soome krediidireitingu muutmata ehk tipptasemele AAA, teatas Euroopa Liidu valitsusallikas uudisteagentuurile AFP.

«Soomele jääb koos Saksamaa, Hollandi ja Luksemburgiga alles tippreiting AAA,» kinnitas alllikas pärast seda, kui oli edastatud uudis Prantsusmaa riigireitingu alandamisest.

S&P kinnitas õhtul informatsiooni ka oma koduküljel.

Soome rahandusminister Jutta Urpilainen väljendas heameelt selle üle, et S&P e muutnud Soome tippreitingut, kuid märkis, et reitingufirma hinnangud vaid suurendavad ebakindlust turgudel.

«Muidugi näitab see samas, et Soome valitsuse majanduspoliitikat peetakse õnnestunuks ja meetmeid majanduskriisi tõrjumisel edukaks,» ütles rahandusminister.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schaeuble märkis uudist kommenteerides, et reitinguagentuuride hinnanguid poleks vaja ületähtsustada. Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn nimetas S&P otsust vastuoluliseks, sest just nüüd käib eurotsoonis otsustav tegevus majanduskriisi tõrjumiseks ning lähedal on lepe varasemast karmima distsipliini kehtestamiseks.

S&P) kinnitas reedel oma internetiküljel, et langetas 17 euroriigist üheksa krediidireitingut. Hispaania, Itaalia, Portugali ja Küprose reiting langes kahe pügala võrra. Prantsusmaa, Austria, Malta, Slovakkia ja Sloveenia kaotasid ühe taseme. S&P hoiatas juba detsembris, et eurotsooni 17 liikmesriigist 15 krediidireitingut võidakse võlakriisi tõttu alandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles