EMT lubab tänavu katta 70 protsenti elanikkonnast 4G leviga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann.

Mobiilsideoperaator EMT lubab sel aastal ehitada eri Eesti piirkondades 200 uut 4G tugijaama ning katta selle aasta lõpuks 4G leviga 70 protsenti Eesti elanikkonnast.

Möödunud aastal rajas ettevõte 106 4G tugijaama ja kattis ülikiire mobiilside leviga pea 30 protsenti elanikkonnast.  Kogu Eesti saab EMT 4G leviga kaetud 2014. aasta lõpuks.

«Kui 3G võrgu väljaehitamise plaan sõltus kiirest ja lihtsast võimalusest paigaldada tugijaam leviala väljaehitamiseks, siis 4G võrgu puhul lähtume kliendivajadusest – esmajärjekorras paigaldame jaama piirkonda, kus 3,5G mahud on ammendumas või puudub püsiühenduse võimalus, näiteks Tallinna ümbruses olevad elamupiirkonnad,» selgitas EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.

«Lisaks leviala laienemisele kasvab kindlasti ka kasutajate hulk, sest  tarbijateni jõuavad uued soodsama hinnaga andmeside paketid koos modemite ja ruuteritega, õige pea jõuab müügile esimene 4G tahvelarvuti ning aasta lõpuks ka 4G telefon,» lisas Kalm.

EMT investeeringud mobiilsesse internetti ületasid 2011. aasta lõpuks 20 miljoni euro piiri.  Lisaks 106-le 4G tugijaamale paigaldati aasta jooksul 328 uut ja vahetati välja 30 vana 3,5G tugijaama.

Väljavahetamise teel uuendati 220 2G tugijaama ja paigaldati 60 uut 2G tugijaama ning 160 repiiterit (seade, mis võimendab levi siseruumides). 2012. aastal jätkab EMT nii 4G kui ka 3,5G võrgu väljaehitamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles