Valitsus sai VEB Fondi teemalise otsuse täitmatajätmise eest trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus määras Eesti valitsusele 3200 euro suuruse trahvi selle eest, et valitsus pole täitnud varasemat kohtuotsust VEB Fondi sertifikaatidega tagatud nõuete hüvitamise küsimuses.

Tallinna halduskohus otsustas mullu novembris, et riik on viivitanud VEB Fondi sertifikaadiomanike kasuks langetatud kohtuotsuse täitmisega, ent jättis valitsusele trahvi toona määramata. Riigilt hüvitist nõudvad ettevõtted kaebasid selle otsuse edasi.

Eelmise aasta veebruari alguses jõustus kohtuotsus, mis kohustas valitsust üheksa kuuga leidma viisi, kuidas hüvitada VEB Fondi sertifikaadid.

Riiklikul VEB Fondil ei ole õnnestunud sertifikaadiomanike õigusi kaitsta selliselt, et saavutataks Nõukogude Liidu Välismajanduspangas ehk VEB pangas 1992. aastal blokeeritud kontode vabastamine.

Trahvi määramist valitsusele nõudsid likvideerimisel olev AS Akke, pankrotis AS Tartu Lihakombinaat, pankrotis AS A. O. Imbi, AS Saare Kalur ja AS Pärnu Kalur Holding.
Ettevõtjad on kohtutes püüdnud VEB panka jäänud raha kätte saada enam kui 15 aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles