Haruldased ööliblikad tõrjuvad LNG terminali torud maa alla

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harakkaruslane
Harakkaruslane Foto: et.wikipedia.org

Keskkonnaamet nõustus Alexela LNG terminali rajamisega Paldiskisse, kui ärimehed suudavad täita neile seatud tingimused, viies muu hulgas gaasitorud maa alla ja säästes sellega kahe kaitsealuse ööliblikaliigi elupaiku.

Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni juhtivspetsialist Rein Urman ütles, et amet nõustus Paldiski LNG terminali rajamiseks vajaliku teemaplaneeringu ja keskkonnamõjude strateegilise hindamise aruandega tingimuslikult.

«Kui täita kõik tingimused, mida keskkonnamõjude strateegilise hindamise aruanne nõuab, ja kui leevendusmeetmeid kasutatakse, siis on terminali rajamine võimalik,» märkis Urman.

Alexela LNG projekti arendava firma Balti Gaas tegevjuht Urmo Männi ütles, et ettevõte tegi planeeringu ringi ja säästab liblikaid. Urman täpsustas, et terminali rajamiseks peab firma nüüd puurima torud maa all läbi paeklindi.

Kui palju võib aega võtta kahe dokumendi heakskiitmine keskkonnaametis, ei soovinud Urman prognoosida. Kui see tehtud, tuleb omakorda hinnata terminali kai ja sinna juurde kavandatud elektrijaama keskkonnamõju.

Urmani sõnul võib hakkama saada aastaga, aga võib kuluda ka kolm-neli aastat. Alles seejärel saab reaalsest ehitustegevusest rääkima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles