Schröder pääses ka TNK-BP direktorite nõukokku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti-Vene naftakompanii TNK-BP peakorter Moskvas..
Briti-Vene naftakompanii TNK-BP peakorter Moskvas.. Foto: SCANPIX

Saksamaa endine liidukantsler Gerhard Schröder ühineb varem võimudega tülli läinud Vene-Briti naftakompanii TNK-BP direktorite nõukoguga, teatas ettevõte täna pärast erimeelsuste lahendamist aktsionäride vahel.


BP pressiteates kinnitatakse, et aktsionärid leppisid kokku «kolme sõltumatu direktori» nimetamises TNK-BP restruktureeritud juhtkonda ning nende seas on ka Schröderi nimi, vahendas AFP.

Saksa ekskantsleri järjekordne ametissemääramine on tõestuseks tema jätkuvale edule Vene äriringkondades, sest varasema presidendi ja praeguse peaministri Vladimir Putini sõbrana on ta juba praegu riikliku energiagigandi Gazpromi vedamisel loodud Nord Streami konsortsiumi aktsionäride nõukogu esimees.

TNK-BP direktorite nõukokku nimetati Schröderi kõrval nn sõltumatute liikmetena veel mäetööstusettevõtte Rio Tinto nõukogu esimees James Leng ning ka Venemaa töösturite ja ettevõtjate liidu president Aleksandr Šohhin, kirjutas Interfax.

Kolme sõltumatu direktori määramise mõtteks on välistada «patiseisu ohtu» firma omanike vahel, kelle osalused jagunevad täpselt pooleks. BP partneriks ettevõtmises on rühm Vene ärimagnaate Alfa Access-Renova nime all. Kummalgi on praegu nõukogus neli oma direktorit.

Selle aasta esimesel poolel pidasid nad omavahel kibedat võitlust positsioonide pärast, mida saatsid ka FSB ülekuulamised ja läbiotsimised firma ruumides. Lõpuks tehti kompromiss, millega löödi minema kompanii senine tegevjuht ja muudeti kogu juhtimisstruktuuri.

TNK-BP on suuruselt kolmas naftatootja Venemaal ja annab väidetavalt umbes kolmandiku Briti suurkompanii toodangust maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles