Kütusemüüjad: hinnatõusus süüdi Iraani võimalik naftaembargo ja tugev dollar

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusemüüja süüdistab hinnatõusus Iraani võimalikku naftaembargot.
Kütusemüüja süüdistab hinnatõusus Iraani võimalikku naftaembargot. Foto: SCANPIX

2,5 sendi võrra mootoribensiinide ja 2 sendi võrra diislikütuse hinda tõstnud Olerex süüdistab kütuse hinnatõusus Iraani võimalikku naftaembargot.

«Peamiselt poliitiliste pingete tõttu Iraani ja lääneriikide vahel on Põhjamere markernafta Brent hind tõusnud tasemele 113 USD/bbl. Kui lääneriigid peaksid otsustama Iraani naftaembargo kasuks, siis arvestades asjaoluga, et Iraan on OPEC'i suuruselt teine naftatootja, võib turult jääda puudu oluline kogus toornaftat,» märkis Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

Neste kliendisuhete juht Kristi Pari ütles hinnatõusu põhjuseks sisseostuhindade kallinemine, mida toetab euro suhtes üha tugevnev dollar.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts lisas, et viimase nädala jooksul on mootorikütuste maailmaturuhind ja sellega seoses ka sisseostuhinnad liikunud väga järsult üles.

«Mootorikütuste hinnamuudatustest ei ole pääsenud ka naaberriigid, kus suurem hinnatõus oli juba eelmisel nädalal,» lisas Pauts.

Näiteks Vilniuses kallinesid mootoribensiinid eelmisel nädalal 3,8 senti ja diislikütus 2,9 senti. Riias kallinesid mootoribensiinid 4,6 senti ja diislikütus 2,5 sendi võrra. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles