Pankrotihaldur Veli Kraavit süüdistatakse mõjuvõimuga kauplemises

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veli Kraavi (vasakul) ning tema kaitsja Aivar Pilv.
Veli Kraavi (vasakul) ning tema kaitsja Aivar Pilv. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 40-aastast pankrotihaldurit Veli Kraavit mõjuvõimuga kauplemises.

Süüdistuse andmeil sai Kraavi, kes töötas aastail 2007-2009 OÜ Rodanorte ajutise pankrotihaldurina ja pankrotihaldurina, 2010. aasta detsembris finantsinspektsioonilt päringu, milles küsiti informatsiooni ettevõtja Aleksei tegevuse kohta OÜ Rodanorte juhtimisel.
 
Finantsinspektsioon soovis Kraavilt teada, milline oli juhatuse liikme Aleksei roll OÜ Rodanorte juhtimisel ja maksejõuetuse kujunemisel.

Seda infot oli inspektsioonil vaja, et otsustada, kas anda makseteenuste osutamiseks tegevusluba ühele teisele firmale, mille juhatusse Aleksei kuulus.
 
2010. aasta detsembri keskel kohtus Kraavi süüdistuse andmeil Alekseiga ja selgitas talle, et valdab informatsiooni, mis võib mehe firma tegevusloata jätta.
 
Samas lubas Kraavi, et kui Aleksei maksab talle 3000 eurot, siis kirjutab Kraavi inspektsioonile sellise vastuse, nagu Aleksei soovib. Mõtlemisaega andis Kraavi Alekseile kuni 7. jaanuarini 2011. Päev enne tähtaega, 6. jaanuaril vastas Aleksei, et tal on 3000 eurot raske leida. Seepeale küsis Kraavi tema käest 2000 eurot sularahas.
 
Süüdistuse järgi kasutas Kraavi nõnda ära Aleksei soovi saada tegevusluba, lubades mitte teatada ametiisikutele tegevusloa saamist takistada võivad andmeid, ja nõudis selle eest raha, mille vastuvõtmisega ta ka nõustus.

Seetõttu süüdistatakse Kraavit mõjuvõimuga kauplemises, mille eest kohtus süüdi mõistmisel on ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.
 
Täna toimus Harju maakohtus istung Veli Kraavi kohtuasjas, kus kohtu esindaja kinnitusel Kraavi end süüdi ei tunnistanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles