Putin: Nord Stream teeb Euroopale gaasi kättesaadavamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin andmas intervjuud Saksa telekanalile ARD oma Novo-Ogarjovo residentsis.
Venemaa peaminister Vladimir Putin andmas intervjuud Saksa telekanalile ARD oma Novo-Ogarjovo residentsis. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin teatas kolmapäeval Saksa telekanalile ARD antud intervjuus, et juhul kui Nord Streami projekt ei teostu, siis gaasi on Euroopa jaoks vähem ja see on kallim.

 

«Kui see projekt ei teostu, siis gaasi Euroopa jaoks muidugi on, kuid seda on vähem ja see on kallim,» nentis Putin.

Peaministri kinnitusel juhtub nii seetõttu, et «needsamad riigid hakkavad tekitama pidevaid probleeme, et tõsta transiidimaksu ja saada seeläbi gaasi enda jaoks tulusamalt».

«See aga tähendab, et ülejäänud tarbijad saavad seda kallimalt,» sõnas Putin.

Putini hinnangul peab Venemaa hakkama oma ressursse toimetama ka teistele maailma turgudele ja loomulikult pühendatakse siis kõige enam tähelepanu just nendele võimalustele gaasi tarbijateni viimisel, mis on kõige odavamad.

Ta kinnitas, et «selle projekti teostamisega ei tee me kellelegi mingisugust kahju, me ei võta kelleltki midagi ära».

«Peale selle saavad riigid, kellega meil on pikaajalised lepingud, gaasi täies mahus ja tõrgeteta kätte nagu tellitud. Meie poolt pole olnud ühtegi äraütlemist. Ma rõhutan - mitte ühtegi,» rääkis peaminister.

Ta kinnitas, et Vene pool jätkab tööd nende riikidega, kes pole veel andnud oma nõusolekut.

«Ma loodan, et need Euroopa riigid, kes hakkavad tulevikus selle süsteemi kaudu gaasi saama, teevad samuti selleks jõupingutusi,» ütles Putin.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles