Estowear: Eesti mood Austraalias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusmustritega käterätid
Rahvusmustritega käterätid Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kaks ärksa vaimuga eestlast, kes oma kodumaa kultuuripärandit armastavad, asutasid 2010. a septembris firma Estowear. Imbi ja Paul, Estoweari loojad, on eesti päritolu esimest põlve austraallased.
 

Huvi Eesti vastu ning moeloomiskogemus oli põhjus, miks otsustati samm ette võtta, vahendab eesti.ca.

Imbi, kes kasvas üles Adelaides, veetis lapsena laupäevahommikud Eesti Koolis  rahvalaulu ja -tantsu tundides. Nüüd, elades Sydneys, on tema südameasjaks eesti kultuuri tutvustamine järgmisele Austraalia eestlaste põlvkonnale.

Paul asutas varastel 1990ndatel väikese eesti rõivafirma – Estart, mis oli tolle aja kohta uudne nähtus. Firma tootis t-särke, millel kujutatud tuntuim eesti kunst.

Kuna kahepeale oli Imbil ja Paulil 20 aastat moe -, kujundus- ja turundusalast kogemust, otsustasid nad oma teadmised kokku liita ning luua internetipõhise rõivaäri Estowear, mille firmamärgiks eesti-pärane kujundus riietel, peakatetel ja aksessuaaridel. Lisaks tavapärastele kampsunitele ja sokkidele pakub Estowear näiteks rahvusmustritega vihmavarje ja soomeugrihõngulisi seinatekstiile.

Enamus Estoweari toodangust on tellimustööd, mitte massproduktsioon. Imbi ja Paul on veendunud, et ainult pühendumusega kujundatud ja toodetud kvaliteetset kaupa sobib klientidele pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles