Riik sai mullu maade müügist 90 miljonit krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Maa-amet müüs eelmisel aastal riigivaraseaduse alusel avaliku enampakkumise korras 89,3 miljoni krooni eest 131 riigile mittevajalikku kinnistut kogupindalaga 449,5 hektarit.


2007. aastal võõrandas maa-amet 48 kinnistut kogusummas 98,7 miljonit krooni ja kogupindalaga 36 hektarit, 2006. aastal aga 155 kinnistut kogusummas 104,6 miljonit krooni ning kogupindalaga 92,6 hektarit.

Müüdud maatükkide pindalaliselt suur erinevus võrreldes eelnevate aastatega tuleneb sellest, et 2008. aastal alustas amet põllu- ja metsamaade enampakkumist, need on aga pindalalt oluliselt suuremad kui varasematel aastatel müügis olnud elamu-, äri- ja tootmismaa üksused.

Tänavu kavatseb maa-amet intensiivselt jätkata riigile mittevajalike kinnistute müüki avalikel enampakkumistel, pöörates suuremat tähelepanu just põllu- ja metsamaadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles