Talvekruiisidega tuleb Tallinna üle 10 000 turisti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid talvises Tallinnas.
Vene turistid talvises Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sellel talvehooajal saabub Tallinna hinnanguliselt üle 10 000 kruiisituristi, kellest valdav enamus on pärit Venemaalt.

Laevad kruiisituristidega külastavad Tallinna seitsmel korral, teatas Tallinna Sadam. Esimese talvekruiisina külastas 22. detsembril Tallinna Viking Line kruiisilaev Viking Cinderella, kes tõi Tallinnaga tutvuma ligi 1000 rootslast.
Vene turistidega kruiisid peatusid Tallinnas 31. detsembril, 1., 2., 4. ja 5. jaanuaril.

Tegemist on Tallinki ja St. Peter Line laevade nüüdseks juba traditsiooniks saanud Vene turule suunatud nn uusaastakruiisidega, mis on muutunud aasta-aastalt järjest populaarsemaks. Viimane sarnane reis saab teoks sel nädalalõpul.

ASi Tallinna Sadam reisi- ja kruiisilaevanduse valdkonna ärisuunajuhi Sirle Arro sõnul plaanib sadam koostöös kruiisiorganisatsiooni Cruise Europe partneritega meelitada Läänemere idaossa ka Saksamaa ja Inglismaa kruiisioperaatoreid.

«Eeldused jõuluturgude ja paljude teiste atraktiivsete ürituste näol on meil ja teistel Läänemere äärsetel sihtkohtadel olemas, jaguks vaid veidi lund ja rahulikku mereilma,» sõnas Arro.

Möödunud aastal Tallinna Sadamat läbi aegade rekordilised 443 172 kruiisireisijat. Kokku läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid möödunud aastal läbi aegade rekordiline 8,48 miljonit reisijat, aastaga kasvas reisijate arv 0,56 miljoni reisija ehk seitse protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles