Elu kallines aastaga viis protsenti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises ning hinnalangus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises.
2011. aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises ning hinnalangus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises. Foto: Andres Teiss/ Postimees

Tarbijahinnaindeks tõusis 2011. aastal 2010. aasta keskmisega võrreldes viis protsenti, enim mõjutasid tarbijahinnaindeksi muutust toit ja mittealkohoolsed joogid.

Tarbijahinnaindeksi aastamuutuse suurimaks mõjutajaks olid toidu ja mittealkohoolsete jookide 9,7-protsendiline kallinemine, mis andis kogutõusust kaks viiendikku, teatab statistikaamet.

Samuti elektri, soojusenergia ja kütte 6,2-protsendiline ning mootorikütuse 12,2-protsendiline hinnatõus, mis lisasid kogutõusu kumbki veel viiendiku.

2011. aastal oli eelmise aasta keskmisega võrreldes kohv 45 protsenti ja suhkur 43 protsenti kallim. Hoolimata aasta lõpul aset leidnud hinnalangustest jäi kartul 34 protsenti kallimaks kui 2010. aastal. Munad olid aga 9,4 protsenti odavamad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles