ÜRO organisatsioon: toiduainete hinnalangust ei tule

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani Mees sorteerib hulgimüügiks apelsine.
Pakistani Mees sorteerib hulgimüügiks apelsine. Foto: SCANPIX

Ehkki paljude toiduainete hinnad võivad globaalse majanduskasvu aeglustumise tõttu sel aastal langeda, dramaatilist hinnalangust ilmselt oodata ei ole, ütles ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni värske juht eile.

Brasiillane Jose Graziano da Silva, kes asus aasta alguses organisatsiooni etteotsa, ütles, et volatiilsus toiduaineturgudel ilmselt jätkub ning majandusliku ebastabiilsuse tõttu võib üha rohkem inimesi tabada nälg, kirjutab Reuters.

«Hinnad ei kerki enam nii, nagu nad tegid viimased kaks-kolm aastat, aga ei hakka ka langema,» ütles da Silva Roomas antud pressikonverentsil. «Lühiajaliselt võib mõningane hinnalangus küll tulla, aga see ei ole drastiline,» ütles ta ning lisas, et volatiilsus (hindade märkimisväärne kõikumine) jääb.

Toiduainete hinnad kerkisid rekordtasemele möödunud aasta veebruaris, aga hakkasid alates juunist langema, sest põllumajandussaaduste saagid hakkasid kasvama ning Euroopa võlakriisi tõttu hakkas ka nõudlus kahanema.

Da Silva ütles ka, et maailmamajanduskasvu aeglustumise tõttu kasvab näljahäda ohus olevate inimeste arv. 2010. aastal oli ÜRO hinnangu kohaselt näljas 925 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles