Viru Keskuse käive jäi samale tasemele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert Viru Keskuses.
Kontsert Viru Keskuses. Foto: Toomas Huik

Viru Keskuse 2008. aasta käive oli 2,118 miljardit krooni, mis võrreldes aasta varasema tulemusega suurenes kõigest 0,15 protsendi võrra.


Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on saavutatud käive eelmise aasta majandusolukorda arvestades rahuldav tulemus. «2008. aasta esimesel poolaastal prognoosisime veel käibe kasvu, kuid mida kuu edasi, seda selgemaks sai, et võime rahul olla, kui suudame saavutada käibe osas 2007. aasta taseme,» tõdes Vasar.

Vasar märkis, et möödunud aastal jäid edukamad kuud aasta algusesse, I poolaastal saavutati 5,8 protsendi suurune käibe kasv ning lõppenud aasta teises pooles andis ostuhuvi vähenemine juba tugevamalt tunda - käive langes võrreldes 2007 aasta II poolaastaga 4,8 protsenti.

«Külastatavuse osas tegi head meelt detsember, mil keskmine külastatavus oli 36 100 inimest päevas, mis on 4,7 protsenti suurem kui 2007. aasta samal ajal,» kommenteeris Vasar. Külastatavuse rekord püstitati tema sõnul 22. detsembril, mil keskust külastas 45 564 inimest.

Viru Keskuse jaoks oli mullu oluline MyFitness spordiklubi avamine märtsis, millega võeti kasutusele keskuse viies ja kuues korrus. Aasta lõpu tähtsaim sündmus oli aga elektroonika- ja digipoodide Euronics, iDream, Dell avamine ning juveeli ja kulla piirkonna ala kujundamise alustamine.

Käesoleva aasta plaane kommenteerides sõnas Vasar, et käibe kasvu planeerimine ei ole põhjendatud ning Viru Keskus on rahul, kui suudetakse saavutada 2007. ja 2008. aasta müügitulu tase. «Siiski tuleb arvestada võimalusega, et realiseerub mustem stsenaarium ning sel juhul oleme arvestanud ligi 10 protsendilise käibe langusega,» lausus ta.

Viru Keskus on Tallinna enimkülastatav kaubanduskeskus, mis koondab üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest ning see on kujunenud oluliseks kohtumispaigaks, meelelahutus- ja vabaaja veetmise kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles