Unt: härrasmeeste kokkulepe peaks olema tugevam lepingupügalaist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Panga juht Riho Unt.
SEB Panga juht Riho Unt. Foto: Peeter Langovits

Eesti Pangaliidu juhi Riho Undi sõnutsi on raha sel aastal üha raskemini kättesaadav ning ka usaldus muutud defitsiitsemaks kui varem. Sestap peab tema kinnitusel partnereid hoolikamalt valima ning pikaajalised suhted muutuvad ettevõtluses varasemast olulisemaks.

Möödunud aasta oli palju juttu vastutustundlikus ettevõtlusest ning sellest, kas ja miks on vastutustundlikud ettevõtted teistest edukamad.

«Minu arvates on hea ärikultuuri lahutamatuks osaks, et härrasmeeste kokkulepe on tugevam juristide koostatud lepingupügalaist,» rääkis Unt.

Tema kinnitusel on ettevõtjate investeering vastutustundlikku ettevõtlusesse kui pikaajaline investeering tema enda ärisse.

«Ärikultuuri üldine kasv vähendab pahatahtlikkust turul, mis omakorda võimaldab hoida kulusid kokku kohtuvaidlustest ning koolirahalt, mis tuleb maksta, et sõeluda välja halbade ärivõtetega koostööhuvilised headest,» kommenteeris Unt vastutustundlikku ettevõtluse vajalikkust.

«Lisaks eelnevale peaksid ettevõtjad nägema oma ärimudelit pikaajalisena ning halb klienditeenindus ei toeta kuidagi seda mõtlemist.»

Novembrikuise vastutustundliku ettevõtluse indeksi tulemuste kohaselt on Eesti kõige vastutustundlikum ettevõte Swedbank AS.

Teisele kohale jäi napilt Coca-Cola HBC Eesti ja kolmanda koha saavutas Microsoft Eesti, teatas MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum. Vastutustundliku ettevõtte kvaliteedimärgis omistatakse tänavu kokku 30 Eestis tegutsevale ettevõttel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles