Salva: kindlustuses käib võitlus turu pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva reisikindlustuse tingimused.
Salva reisikindlustuse tingimused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Salva Kindlustuse müügidirektori Algor Orava sõnul on kahjukindlustussektori kasv selgelt pidurdunud, aasta kokkuvõttes jääb see alla nelja protsendi, ja see paneb seltse võitlema turu pärast.


«Eriti just aasta teine pool on näidanud, et konkurentsi tihenemine ja uue müügi vähenemine on viinud kindlustusseltsid senisest selgelt agressiivsema turuvõitluse faasi, mis on toonud kaasa ka hindade alanemise mitmetes kindlustusliikides,» kommenteeris Orav.



Salva Kindlustus maksis 2008. aastal hüvitisi kogusummas 200,4 miljonit krooni, mis on eelneva aastaga võrreldes 7,4 protsenti vähem.

Aasta jooksul kogutud kindlustusmaksete summa vähenes 4,1 protsenti, 362 miljonilt 347 miljoni kroonini.
Väljamakstud hüvitiste põhistruktuur jäi sarnaseks eelnevate aastatega. Enim hüvitisi maksis Salva liiklus- ja kaskokindlustuses, vastavalt 80,4 miljonit ning 71,1 miljonit krooni. Järgnesid varakindlustus 25,7 miljoni ning reisikindlustus 20,6 miljoni krooniga.

Suurim hüvitiste kasv toimus sarnaselt 2007. aastaga reisikindlustuses, kus möödunud perioodiga võrreldes kuulus hüvitamisele 61,8 protsendi võrra suurema summa eest kahjusid. Varakindlustuses on hüvitised aastaga suurenenud 37,1 protsenti, kasko- ja liikluskindlustuses aga vähenenud, vastavalt 4,2 ning 25,7 protsenti.

Tihenenud konkurents on Orava sõnul kõige selgemini näha kaskokindlustuse turul, kuna seda toodet pakuvad esimeste hulgas ka kõik uuemad turuletulijad. Salva näeb üheks konkurentsis püsimise eelduseks toodetele senisest laiemate katete ning lisaväärtuse pakkumist, näiteks kasko- ja liikluskindlustuse klientidele pakutakse alates eelmise aasta lõpust tasuta uudset autoabi teenust.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud kahjukindlustusselts, mille turuosa on statistikaameti andmetel 8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles