OPECi võimalik toodangukärbe kergitas pisut nafta hinda

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinijaam Californias Sa Rafaelis
Bensiinijaam Californias Sa Rafaelis Foto: AFP / Scanpix

Toornafta hinda Aasia turgude kauplemise perioodil kergitas täna pisut OPECi kommentaar turu toetamiseks kavandatavast toodangu vähendamisest.

Analüütikute sõnul upitas hinda osaliselt ka üle Ühendriikide kirdeosas liikunud külmalaine, vahendas AFP.

New Yorgi börsi peamise toornafta (light sweet crude) barreli hind veebruarilepingutes tõusis pärastlõunal 1,18 dollarit 38,96 dollarini.

Põhjamere Brenti toornafta hind kerkis 13 senti 44,96 dollarini.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC valmistab ette täiendavaid abinõusid nafta hinna toetamiseks, teatas kartelli peasekretär Abdalla Salem El-Badri eile.

Ta lisas, et veel on liiga vara otsustada 1. jaanuarist 2009 jõustunud toodangukärpe mõju üle.

OPEC liidrite kohtumisel detsembris otsustati vähendada päevast tootmist 2,2 miljoni barreli võrra. Uus kvoot hakkas kehtima 1. jaanuarist.

Kokkuvõtteks olgu öeldud, et me ei tea veel hiljutise 2,2 miljoni barreli suuruse vähendamise täit mõju ja 15. veebruar on kuupäev, milleni liikmesriigid sellest kinni hoiavad, selgitas kartelli liider intervjuus OPECi igakuisele bülletäänile.

Tema sõnul jälgib OPECi juhtkond turgu ja teatab oma tähelepanekutest märtsis toimuval organisatsiooni konverentsil.

«Kui turul on ka siis ülepakkumine, ei kõhkle kartell kasutada järjekordseid abinõusid turu tasakaalustamiseks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles