ERR.ee: hiidlased kogunesid tuulikuparki arutama

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX SOEREN BIDSTRUP.

Paljudele hiidlastele ei meeldi aktsiaseltsi Raunisaar kava rajada Hiiumaale 250 tuulikust koosnev tuulepark: nad ei ole tuuleenergia kasutamise vastu, kuid nende meelest on kava saare jaoks talumatult hiiglaslik, vahendavad

ERR Uudised

.



Eile õhtul Emmaste koolimajas peetud rahvakoosolekul oli paarsada hiidlast kuulamas, mida projekti arendajatel neile öelda on.


Rahvaliikumise Võitlus Tuuleveskitega ühe eestvedaja, Leisu küla elaniku Kristi Ugami sõnul on paksu verd tekitanud tuulepargi arendajate salajane asjaajamine. Kavast said hiidlased teada puht juhuslikult.

«Hiiumaa inimestele tegelikult väga meeldib mõte, et oleks kaks pisikest tuulikut seal kahe küla jaoks. Aga see on muidugi hoopis teine rida, kui Raunisaare projekt praegu,» rääkis Ugam.

ASi Raunisaar nõukogu esimehe Ülo Pärnitsa sõnul tuulikuid Hiiumaale enne viit aastat paigaldama ei hakata, sest asjaajamine võtab oma aja.

«Sellepärast ongi praegust vaja tegutseda, et selleks ajaks on juba läinud see elektri hind nii kõrgele, et see tasub ennast kindlasti ära ja ma arvan, et see on kasulik ka Hiiumaale,» ütles Pärnits.

Keskkonnamõjude hindamisega tegelev osaühing Hendrikson & Ko lubas, et hindamine saab kaante vahele veebruari keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles